De ontdekkingstocht van jonge meisjes
The Diary of a Teenage Girl. Foto: Cold Iron Pictures

Dit wordt een thema-avond ‘jonge meisjes die hun ontluikende seksualiteit ontdekken’. En Claude François wordt ook nog eens herdacht.

1. THE DIARY OF A TEENAGE GIRL

Canvas 21.15-22.55 uur

In deze prachtfilm van Marielle Heller is dat de vroegrijpe Minnie, die een affaire begint met de vriend van haar moeder.

2. LA VIE D’ADÈLE

NPO 2 22.55-1.45 uur

In deze wat te lange film van Abdellatif Kechiche, die in 2013 de Gouden Palm won in Cannes, is het de zeventienjarige Adèle die haar ontluikende seksualiteit ontdekt, en wel in een prille lesbische relatie.

3. THERE’S SOMETHING ABOUT MARY

Q2 22.35-0.50 uur

Zo pril en ontluikend was Cameron Diaz al niet meer toen ze gestalte gaf aan de Mary uit de titel, maar ze ontdekt hier wel dat je sperma prima als gel kunt gebruiken. Beetje bij de haren getrokken, net als de meeste komedies van de gebroeders Farrelly.

4. CLAUDE FRANÇOIS, L’OMBRE AU TABLEAU

Arte 23.10-00.00 uur

Frankrijk, 11 maart 1978. Het land is in shock. Claude François, een van ’s lands meest geliefde popsterren, is plots gestorven. Hij was amper 39. Fans zijn radeloos, het muzikale landschap is een ster armer. Deze documentaire zoomt in op het leven, werk en de nalatenschap van Cloclo, de ongekroonde koning van het Franse levenslied.