Marlux-Napoleon Games wil nieuwe sportdirecteur volgende week beethebben
Marlux-Napoleon Games stuurde maandag Danny De Bie (links) de laan uit. Foto: BELGA

Marlux-Napoleon Games-manager Jurgen Mettepenningen geeft zichzelf nog één weekend bedenktijd en wil voor de crossen van Kruibeke en Zonhoven, respectievelijk op zaterdag 14 en zondag 15 oktober, zijn nieuwe sportdirecteur bekendmaken. De Hammenaar denkt hierbij aan Gianni Meersman, maar ook aan Klaas Vantornout, Richard Groenendaal en Jan Verstraeten.

“Ik heb nog geen enkele officiële overeenkomst. Met niemand. Die wil ik wel in de loop van volgende week hebben”, stelt Mettepenningen. “Het wordt immers kort dag. Ik mag niet te lang talmen, want de crossen volgen elkaar zeer snel op en ik wil zo vlug mogelijk opnieuw meedoen voor de podiumplaatsen.”

Mettepenningen stuurde Danny De Bie maandag de laan uit als sportdirecteur, dit wegens de tegenvallende prestaties van de ploeg. “Ik heb enkele denkpistes. Angelo De Clercq heeft overgenomen, maar ik vind hem net iets te jong om hem nu al voor de leeuwen te gooien. Klaas Vantornout was ook een denkpiste, maar die gaf aan nog tot eind dit seizoen te willen crossen. Misschien kan De Clercq het seizoen uitdoen om daarna de functie van sportdirecteur door te geven aan Klaas. Dat is een mogelijkheid.”

“Een andere denkpiste is het aantrekken van Gianni Meersman. De 31-jarige ex-renner heeft een enorme kennis van het koersen op de weg en de bijhorende wegtrainingen. Dat is niet onbelangrijk in het moderne veldrijden, want een crossploeg moet zich ook op de weg kunnen profileren. Met Gianni had ik een goed gesprek, maar er is nog niets getekend. Richard Groenendaal heeft ook nog steeds geen onderdak gevonden. Hij is een man die ook wel het klappen van de zweep kent. En dan is er nog Jan Verstraeten. Ook iemand die een pak ervaring heeft. Ik moet nog wat brainstormen, maar ik hak sowieso volgende week de knoop definitief door”, besluit Mettepenningen.