VLM vliegt opnieuw tussen Antwerpen en Londen

Na meer dan negen jaar afwezigheid zal VLM Airlines opnieuw de route tussen Antwerpen en London City Airport gaan uitbaten. De luchtvaartmaatschappij zal vliegen met Belgische piloten en een Sloveense licentie.

Sinds 1993 zijn Antwerpen en London City Airport rechtstreeks verbonden met elkaar, eerst dankzij VLM Airlines (van 1993 tot 2008), daarna werd de route overgenomen door Cityjet. Enkele weken geleden kondigde Cityjet aan dat het op 27 oktober 2017 zijn activiteiten op de route zal stopzetten.

Maar VLM Airlines zorgt er voor dat de Britse hoofdstad en de Scheldestad verbonden blijven. Het bedrijft vliegt vanaf 30 oktober van Antwerpen naar Londen City Airport. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er drie dagelijkse vluchten in elke richting en op donderdag en vrijdag vier dagelijkse retourvluchten. Op zondagen vliegt VLM Airlines tweemaal heen en terug.

VLM werd in juni 2016 failliet verklaard. Het bedrijf werd in september van dat jaar overgenomen door SHS Antwerp Aviation. Meteen daarop vroeg de nieuwe eigenaar bij het Bestuur der Luchtvaart een Belgische vliegvergunning aan (AOC), maar die vergunning is er nog altijd niet.

Het moederbedrijf van SHS beschikt echter ook over een Sloveense dochtermaatschappij en vroeg eerder dit jaar voor drie Fokker-toestellen die in ons land geregistreerd staan een Sloveense AOC aan. Elk toestel kan 50 passagiers vervoeren.

Met die toestellen zal de verbinding tussen Antwerpen en Londen nu worden uitgebaat. De vluchten zullen uitgevoerd worden met Belgische bemanningen.