Vanderbiest niet langer coach van Lierse, twee dagen voor levensbelangrijk duel
Foto: BELGA

Frederik Vanderbiest is niet langer de coach van Proximus League-club Lierse. Dat werd donderdagavond beslist na het 2-0 verlies tegen Roeselare. “”In het belang van alle partijen werd er beslist om de samenwerking in onderling overleg te beëindigen. Lierse wenst Vanderbiest te bedanken voor het geleverde werk en wenst hem nog veel succes in zijn verdere carrière”, zo meldt Lierse op haar website. Assistent-coach Will Still neemt voorlopig de honneurs waar.

Na negen speeldagen in de Proximus League staat Lierse op een voorlaatste plaats in de Proximus League. Nu zondag staat de levensbelangrijke wedstrijd tegen Tubeke op het programma: de verliezer van dat duel sluit de tiende speeldag af als allerlaatste in de stand.

Vanderbiest werd in maart aangesteld bij de Pallieters, waar hij Eric Van Meir opvolgde. De Brusselaar heeft als coach een verleden bij Oostende (waar hij in 2011 zijn spelerscarrière afsloot), Cercle Brugge, Antwerp en het Cypriotische Aris Limassol. Bij die laatste club vertrok Vanderbiest begin januari na amper twee maanden.

In zijn interview na de verloren wedstrijd tegen Roeselare was Vanderbiest al bijzonder streng voor zijn spelers. “We trainden een half uur op stilstaande fases, maar dan krijg je na zes minuten de 1-0 binnen op een stilstaande fase. Dat zal wel de fout van de trainer zijn zeker?”

Dat zijn spelers voetbalden zonder vertrouwen, daar wilde Vanderbiest niet van weten. “Als ik spelers op het veld zet, dan geef ik ze vertrouwen. Anders sta je daar niet. Maar zo’n potteke kan je niet kopen hé.”