Berencross zoekt opvolger voor Mathieu van der Poel
Foto: BELGA

Zaterdag vindt in het West-Vlaamse domein Ter Borght in Meulebeke de vijfde editie van de Berencross plaats. Publiekstrekkers zijn Wout van Aert en de Nederlander Mathieu van der Poel.

Volg de Berencross zaterdag van start tot finish LIVE!

De start- en finishzone bevinden zich op de atletiekpiste van Ter Borght ter hoogte van het Leo Abeele-stadion. Na de start trekken de renners onmiddellijk naar het ‘Robinsoneiland’, waar enkele heuveltjes liggen. Via de brug gaat het richting de weide om zo langs het bos naar de zandbak van 30 meter te trekken. Na een tweede passage aan de weide gaat het over een brug, langs het voetbalterrein, naar de balkjes om zo op de atletiekpiste aan te komen.

Vorig jaar ging de zege naar Mathieu van der Poel, die het haalde van Wietse Bosmans en Eli Iserbyt. De Nederlandse kampioen is nu ook weer torenhoog favoriet. Hij kan in Meulebeke na Eeklo, de losse cross in Waterloo, de Wereldbekercrossen in Iowa en Waterloo en de Superprestigecross van Gieten in Meulebeke al zijn zesde zege van het seizoen laten optekenen. Wereldkampioen Wout van Aert staat nog steeds ‘droog’ en is duchtig op zoek naar een eerste zege. Ook Laurens Sweeck, met drie overwinningen achter zijn naam, wil in Meulebeke schitteren, net als Michael Vanthourenhout en een pak andere protagonisten. Bij de dames ging de zege in 2016 naar Ellen Van Loy, die Jolien Verschueren en Joyce Vanderbeken achter zich liet.

Het programma:

10u00: Nieuwelingen

11u00: Juniores

13u45: Dames elite

15u00: Beloften en elites mannen

De voornaamste deelnemers:

Elites en beloften: Wout Van Aert, Laurens Sweeck, Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Jens Adams, Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch, Dieter Vanthourenhout, Rob Peeters, Diether Sweeck, Daan Soete, Jim Aernouts, Vincent Baestaens, Wietse Bosmans, Joeri Adams, Thijs Aerts, Hendrik Sweeck, Mathieu van der Poel (Ned), Lars van der Haar (Ned), Michael Boros (Tsj), Thijs van Amerongen (Ned), Patrick van Leeuwen (Ned)

Dames elite: Sanne Cant, Ellen Van Loy, Loes Sels, Jolien Verschueren, Joyce Vanderbeken, Karen Verhestraeten, Shana Maes, Eva Maria Palm, Elle Anderson (VSt), Sophie de Boer (Ned), Alice Arzuffi (Ita), Helen Wyman (GBr), Linda van Anrooij (Ned), Mascha Mulder (Ned), Monique van de Ree (Ned)