David Goffin in Tokio ook voorbij Gasquet na lastige eerste set
Foto: AFP
David Goffin (ATP 11) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio (hard/1.563.795 dollar). Goffin, het vierde reekshoofd, versloeg in de kwartfinales de Fransman Richard Gasquet (ATP 30) in twee sets: 7-5 en 6-2 na 1 uur en 38 minuten. In de eerste set had Gasquet drie setpunten bij 4-5, maar de Luikenaar slaagde erin die allemaal weg te werken.

“Ik ben heel tevreden met de manier waarop ik het tij heb doen keren”, verklaarde Goffin na afloop. “Het was niet gemakkelijk. In het begin van de wedstrijd had ik enkele kansen. Bij 2-3 hebben ze het dak gesloten (door de regen, nvdr.). Na de onderbreking moest ik serveren en ik heb op een domme manier mijn opslagspel moeten inleveren, met een dubbele fout. Ik had één à twee spelletjes nodig om me aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Daarna voelde ik de bal heel goed. Uiteindelijk heb ik die setpunten kunnen redden en begon ik mijn beste tennis te spelen. Ik was agressiever. Het verschil was enorm in de tweede set. Ik speel momenteel op een hoog niveau.”

Bij de laatste vier treft Belgiës nummer één Diego Schwartzman (ATP 29), het achtste reekshoofd. Het wordt het vierde duel tussen Goffin en de Argentijn. Goffin leidt met 2-1, eerder dit jaar haalde onze landgenoot het in Miami in drie sets van Schwartzman.

Goffin, die vorige week de titel pakte in het Chinese Shenzhen, is de enige Belgische deelnemer aan het Rakuten Japan Open Tennis Championships. Vorig jaar haalde hij er de finale. Daarin verloor Goffin nipt van de Australiër Nick Kyrgios.

David Goffin in Tokio ook voorbij Gasquet na lastige eerste set
Foto: AFP
David Goffin in Tokio ook voorbij Gasquet na lastige eerste set
Foto: AFP