WK zonder Messi en Argentinië is nu echt mogelijk: pas zesde na gelijkspel én geschiedenis tegen
Foto: AFP
Argentinië is donderdagavond in Buenos Aires niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen Peru in de voorlaatste Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal in Rusland komende zomer.

LEES OOK. Ondertussen moeten Neymar en de Brazilianen aan de zuurstofmaskers: "Dit is onmenselijk"

Lionel Messi was zonder twijfel opnieuw de beste man op het veld maar hij slaagde er niet in om te scoren. De paal stond één keer in de weg voor de ster van Barcelona. Bondscoach Jorge Sampaoli hield wel verrassend genoeg spelers als Mauro Icardi en Paulo Dybala 90 minuten op de bank.

De Argentijnen, nog verliezend finalist tijdens het WK 2014 in Brazilië, bekleden momenteel de zesde plaats in de kwalificatiepoule. Enkel de eerste vier Zuid-Amerikaanse landen plaatsen zich voor de wereldkampioenschap in Rusland, de nummer vijf moet een play-offwedstrijd spelen tegen de winnaar in Oceanië: Nieuw-Zeeland.

Voorlopig staat Colombia nog op plek vier. Maar de Colombianen verloren hun partij tegen Paraguay in eigen huis met 1-2 waardoor de plek voor dat laatste WK-ticket nog helemaal openligt. Chili, derde in groep, wist wel te winnen: het werd 2-1 tegen Ecuador. Uruguay, op plaats twee, speelde 0-0 gelijk tegen Venezuela. Ook Brazilië, dat reeds geplaatst is voor de eindronde in Rusland, bleef steken op een brilscore tegen Bolivia.

Op een match van het einde telt Uruguay met 28 punten twee punten meer dan Chili en Colombia. Peru en Argentinië volgen op drie punten. Belangrijk om te weten is dat bij een gelijke stand eerst het doelsaldo telt. De Argentijnen hebben er nu een van +1, net als Peru. Colombia en Chili een van +2. Paraguay moet het doen met -5.

Geschiedenis tegen

Voor Messi en co. is nu gevestigd op de match tegen Ecuador. Al wordt dat absoluut géén sinecure voor de Albiceleste. Het is namelijk al van 2001 geleden dat de Argentijnen nog eens konden winnen in Ecuador. Sindsdien gingen ze twee keer met 2-0 onderuit en speelden ze twee keer gelijk (1-1 en 0-0).

Peru, dat als nummer vijf ook nog steeds kans maakt op de kwalificatie, neemt het in eigen land op tegen Colombia. Chili trekt naar Brazilië, terwijl Uruguay Bolivia ontvangt en Paraguay thuis Venezuala bekampt.