Roeselare maatje te groot voor matig Lierse in Proximus League
Maletic heeft gescoord, Roeselare viert feest. Foto: BELGA

Slotmatch van de negende speeldag in de Proximus League: Roeselare had geen tegenstander aan een matig Lierse. Met twee goals voor de rust was de partij halfweg reeds beslecht.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Proximus League

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de bezoekers. Nauwelijks zeven minuten ver mocht Nermin Zolotic de score openen. Lierse probeerde het evenwicht te herstellen maar veel gevaar leverde dat niet op. Integendeel, het was de thuisploeg dat de score verdubbelde: Marko Maletic stond op slag van rusten op de juiste plaats om de score te verdubbelen.

Na de pauze probeerde Lierse wel de bakens te verzetten maar de Roeselaarse verdediging - de meest gepasseerde van de Proximus League - kende weinig moeite met de steriele pogingen van de Pallieters, al kwam Elgabas wel dicht bij de aansluitingstreffer maar Biebauw redde. Dankzij deze zege stijgt Roeselare naar de vierde plaats in het klassement. Lierse blijft troosteloos hangen op de voorlaatste plaats met nauwelijks zeven punten. Beerschot-Wilrijk staat bovenaan met vijf punten voorsprong op OHL.