Personeel Samusocial verzet zich tegen mogelijke terugkeer Peraïta
Foto: Photo News

De vakbondsdelegaties en werknemers van Samusocial houden vrijdagochtend een protestactie tegen de terugkeer van Pascale Peraïta als directrice. Intussen meldt RTBF evenwel dat Peraïta toch niet zal terugkeren.

Peraïta kondigde woensdag aan dat ze vrijdag wilde terugkeren om na haar verlof zonder wedde haar functie als directrice terug op te nemen bij de daklozenorganisatie. Dat zitje had ze al voor ze OCMW-voorzitster werd in de Stad Brussel.

Na het uitbreken van het Samusocial-schandaal moest ze weliswaar ontslag nemen in die rol als gedelegeerd bestuurder. Er werd ook verwacht dat ze afstand zou doen van haar functie bij Samusocial.

De RTBF zegt donderdag te weten dat ze vrijdag toch niet haar opwachting zal maken bij Samusocial, en wel omdat haar advocaat nog over haar professionele toekomst bij Samusocial onderhandelt.

Maar bij Samusocial zijn ze niet op de hoogte. ‘Er is geen enkel contact tussen de directie en mevrouw Peraïta’, vertelt woordvoerster Marie-Anne Robberecht. ‘Voor ons is het wachten op een eventuele verrassing.’

Om 10.00 uur wordt dan ook geprotesteerd tegen de eventuele terugkeer, op de Poincarélaan in Anderlecht.