WB shorttrack: Almey plaatst zich voor halve finale op 1500m
Foto: mvh

Jens Almey heeft zich tijdens de tweede Wereldbekerwedstrijd shorttrack geplaatst voor de halve finales van de 1500 meter. De 21-jarige Almey leverde in het Nederlandse Dordrecht een voortreffelijke race af.

De Oost-Vlaming eindigde als tweede achter Vladislav Bykanov uit Israël. Stijn Desmet, vijfde in zijn race, bereikte de halve eindstrijd niet. Almey, die erg aanvallend reed, drong vorige week in Boedapest ook al door tot de halve finale.

Almey en Desmet hadden zich eerder door de voorronden gewerkt, waar Gert-Jan Goeminne (zevende) al had moeten capituleren. Almey en Desmet schaatsten zich bij de beste drie, de lange Almey werd achter het Nederlandse fenomeen Sjinkie Knegt zelfs tweede. Voor Almey is momenteel elk resultaat belangrijk. Als hij zich bij de beste 32 shorttrackers van de wereld kan plaatsen, dan is een ticket voor de Olympische Winterspelen, volgend jaar in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, zo goed als een zekerheid.

De Belgische vrouwen konden op de 1500 meter snel inpakken. De vierde plaatsen van Hanne Desmet en Alexandra Daneel waren ruimschoots onvoldoende om de halve finale te bereiken, de zesde van Evelien van Kerckvoorde was dat vanzelfsprekend ook. Desmet probeerde nog wel wat, maar kon zich in een poging de mogelijk reddende derde plek te veroveren, de Tsjechische Katerina Novotna niet van het lijf houden. De voorronde van de 500 meter bood hetzelfde beeld. Geen van de Belgen slaagde erin zich voor de reeksen te plaatsen.