Colsaerts uitstekend gestart op oudste golfbaan van de wereld
Foto: BELGA

Het Schotse Saint-Andrews vormt momenteel het decor voor het Alfred Dunhill Links Championship, een toernooi deel uitmakend van de Europe Tour. Onze landgenoot Nicolas Colsaerts deelt na één ronde de leiding met de Ier Paul Dunne, beiden goed voor vijf onder par. Dunne won vorige week nog de British Masters.

Colsaerts nam nochtans geen voortvarende start op ’s werelds oudste golfbaan. Op hole 3 liet de Brusselaar een dubbele bogey noteren. Hij zette dat wel helemaal recht met zeven birdies om uiteindelijk uit te komen op vijf onder par. Colsaerts moet voorlopig enkel de Ier Paul Dunne naast zich dulden. Dunne bevindt zich momenteel in topvorm. Vorig week pas stak hij ook de British Open op zak.

Opvallend: het toernooi kiest voor verschillende locaties. De eerste ronde vond plaats op de Old Course in Saint-Andrews. De tweede ronde vindt plaats in Carnoustie, ronde drie wordt op Kingsbarns gespeeld. De zestig best geplaatste spelers maken tenslotte zondag uit wie de titel op zak mag steken, opnieuw op de Old Course. Saint Andrews wordt algemeen beschouwd als de bakermat van de golfsport.