Belgisch toptalent tekent voor Belgisch team, in 2019 naar Amerika

Remco Evenepoel (17) fietst volgend seizoen voor het Kempense Acrog Balen BC. Het jonge wielertalent is volgend seizoen tweedejaarsjunior, in 2019 rijdt hij voor het Amerikaanse beloftenteam van Axel Merckx.

Het 17-jarige toptalent heeft de voorbije maanden hoge ogen gegooid, ook al door zijn apart verhaal. De zoon van ex-prof Patrick Evenepoel voetbalde eerder dit jaar nog bij de elitejeugd van Anderlecht, was er zelfs kapitein van zijn team en speelde ook voor de nationale jeugdselecties. Maar na een negatieve evaluaties en enkele fietstochten met zijn vader besloot hij van sport te veranderen. Evenepoel begon in april te koersen als eerstejaarsjunior en dat deed met succes. Hij won in binnen- en buitenland meerdere zware wedstrijden en stond op het WK in Bergen aan de start als één van de speerpunten binnen de selectie van bondscoach Carlo Bomans. Vier (!!) valpartijen fnuikten echter zijn ambities.

Eerder raakte al bekend dat Evenepoel in 2019 bij de beloften zal debuteren bij het team van Axel Merckx, Axeon Hagens Berman. Voor 2018 echter kiest hij voor Acrog Balen BC, het Kempense team dat bekend staat voor zijn uitstekende jeugdwerking. Evenepoel wil zich ook volgend seizoen onderscheiden in de zwaardere wedstrijden. “Ik krijg er een zwaar, maar zeer mooi programma”, vertelt hij. “De begeleiding is uitstekend en het blijft een absoluut topteam in eigen land. Ideaal dus. Ondertussen krijg ik ook de nodige ruimte om mijn studies af te werken.”