Technische staf Vanhaezebrouck is rond bij Anderlecht: Karim Belhocine en Gino Caen tekenen
Foto: Photo News

De trainersstaf van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht is officieel rond: na Gino Caen tekent ook Karim Belhocine een contract van drie seizoenen bij landskampioen Anderlecht. Belhocine verlaat KV Kortrijk, waar hij technisch directeur was, Gino Caen komt over van Oostende en zal bij Anderlecht de functie van assistent-coach combineren met die van physical coach.

“Karim Belhocine maakt de overgang van KV Kortrijk, waar hij achtereenvolgens assistent, trainer, en tot de dag van vandaag sportief directeur was. Tijdens zijn lange carrière als speler voetbalde de Franco-Algerijn eveneens bij KV Kortrijk waar Hein Vanhaezebrouck in die periode zijn trainer was. Onze nieuwe hoofdcoach besliste hem nu ook te vragen de rangen van RSC Anderlecht te versterken als assistent-coach.”

Ook Gino Caen tekent

De spelerskern en interim-coach Custovic reageerden ontgoocheld op het nieuws, maar wensten Gino Caen succes met zijn overstap naar Anderlecht. Caen en Vanhaezebrouck werkten nog samen bij KV Kortrijk, in 2015 verliet Caen Kortrijk voor KV Oostende. Het feit dat Caen koos voor een overstap naar Anderlecht, impliceert mogelijk dat Yves Vanderhaeghe bij AA Gent verder doet met de huidige staf.

Technische staf Vanhaezebrouck is rond bij Anderlecht: Karim Belhocine en Gino Caen tekenen
Gino Caen was physical coach bij KV Oostende onder Yves Vanderhaeghe. Foto: Photo News