Rigoberto Uran was de beste in Milaan - Turijn. De Colombiaan van Cannondale - Drapac reed op de slotklim naar Superga weg van zijn laatste gezel David Gaudu.

Met een klim richting de basiliek van Superga als finale lag het voor de hand dat een klimmer met de zege aan de haal zou gaan. Het was dan ook mooi volk dat zich in volle finale verzamelde. De Fransman Mickel Cherel leek nog even de grote namen te verrassen maar toen Rigoberto Uran, het nummer twee van de voorbije Tour de France, het gashendel opendraaide, was ook hij eraan voor de moeite. Enkel het Franse talent David Gaudu, vorig jaar winnaar van de Ronde van de Toekomst, kon nog even aanklampen maar ook hij moest de Colombiaan uiteindelijk laten gaan. In de achtergrond lanceerde Adam Yates nog een tegenaanval maar ook hij geraakte niet meer tot op het wiel van Uran. Verdere ereplaatsen voor Aru en Quintana bewezen hoe zwaar en selectief deze finale was. Meteen zijn ook de favorieten voor de Ronde van Lombardije gekend. Zij die de finale van deze Milaan-Turijn kleurden, zullen ook zaterdag in de finale van de partij zijn.

Onze landgenoten speelden geen rol van betekenis. Dries Devenyns (Quick Step Floors) haalde nog net de top vijftig op iets meer dan vijf minuten van de winnaar.

Uitslag:

1. Rigoberto Uran (Col - Cannondale) 2. Adam Yates (GBR) 3. Fabio Aru (Ita) 4. Nairo Quintana (Col) 5. David Gaudu (Fra)