Kolo Touré wordt assistent van Marc Wilmots bij Ivoorkust
Foto: AFP

Kolo Touré wordt assistent van Marc Wilmots bij de Ivoriaanse nationale voetbalploeg. Dat meldt de Ivoriaanse voetbalbond donderdag.

De 36-jarige voormalige verdediger zal vrijdag voor het eerst op de bank naast bondscoach Wilmots zitten voor de WK-kwalificatiewedstrijd Mali-Ivoorkust. Touré is ook al assistent bij de nationale ploeg voor Ivoriaanse spelers die in het eigen land aantreden en bij de nationale U23-ploeg, die mikt op olympische kwalificatie. Verder behoort hij tot de technische staf van de Schotse kampioen Celtic.

De ex-international liet medio september weten dat hij niet meer zal terugkeren als voetballer. Vorig seizoen was hij voor het laatst actief bij Celtic. Touré kwam eerder uit voor Arsenal, Manchester City en Liverpool. Voor Ivoorkust kwam hij tot 120 interlands.

Ivoorkust staat met nog twee speeldagen voor de boeg met zeven punten op de eerste plaats in zijn WK-kwalificatiegroep. Marokko (6), Gabon (5) en Mali (2) volgen. Alleen de poulewinnaar mag naar Rusland. Vrijdag gaan de Ivorianen op bezoek bij Mali, op de laatste speeldag (6/11) ontvangen ze Marokko.