Staking bij FN Herstal verlengd tot 10 oktober
Foto: BELGA

De staking van de socialistische vakbond bij wapenproducent FN Herstal wordt verlengd tot en met dinsdag 10 oktober. Dat heeft de FGTB-achterban in het bedrijf unaniem beslist na een informatiesessie.

Vakbonden en directie zijn het niet eens over de toepassing van het interprofessioneel akkoord, dat een loonstijging met maximaal 1,1 procent bovenop de index voorziet. FGTB wenst een bijkomende inspanning, wat de directie afwijst.

Volgens de vakbond zou de staking op eender welk moment opgeschort kunnen worden, indien de directie contact opneemt om de sociale dialoog te herstellen om “tot de finish” te onderhandelen over een akkoord.

De sociale onvrede bij de wapenfabriek die eigendom is van het Waals Gewest startte op 28 september en daags nadien brak de staking uit.

Een verzoeningspoging op de zetel van technologiefederatie Agoria leverde afgelopen dinsdag niets op en woensdag stuurde het bedrijf een deurwaarder naar de stakingspost aan de poorten van het bedrijf. Die stelde vast dat er inderdaad gestaakt wordt, dat werknemers het bedrijf niet in kunnen en dat containers met afgewerkte producten het bedrijf niet uit raken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in