Van live bevalling tot vechtpartij: u hoeft niets meer te missen in de zoo
Archiefbeeld Foto: EPA

De Antwerpse Zoo en Planckendael lanceren daags na Werelddierendag een nieuw platform: beide dierentuinen krijgen een eigen Youtube-kanaal, met de dieren in de hoofdrol.

‘We hebben zoveel mooie en leerrijke verhalen te vertellen’, vertelt Anja Stas, commercieel directeur van de twee parken in een persbericht. ‘Mensen komen automatisch al bij ons uit als ze op zoek zijn naar filmpjes van dieren. Nu kan dit op onze eigen kanalen.’

‘In het verleden zagen we al dat onze filmpjes gemakkelijk 30.000 hits haalden op 24 uur tijd. De geboorte van één van onze giraffen verscheen op de Facebookpagina van ABC News en bereikte zo 2,4 miljoen mensen. Dieren en Youtube zijn een “match made in heaven”’, voegt Stas toe in Het Laatste Nieuws.

‘Wat is er nu fijner dan samen naar dierenfilmpjes te kijken?’

Elke dinsdag verschijnen er nieuwe filmpjes bij ZOO Antwerpen en elke donderdag kan je bij Planckendael terecht.

‘We hebben een grote en sterke groep fans die we met deze gratis YouTube-kanalen nog meer op hun wenken bedienen. De verhalen in de ZOO en Planckendael willen we visueel vertellen. Via filmpjes en livestreams. We verbinden zo mensen met de natuur. We spelen met dit kanaal onze educatieve rol, maar onze YouTube is ook zeker ontspannend en grappig. Wat is er fijner dan samen naar dierenfilmpjes te kijken?’, aldus Stas in het persbericht.

Enkele formats op het Youtube-platform zijn: ‘Drol van de Dag?’ waarin je moet raden van welk dier drollen zijn. U kunt ook dieren in slow motion zien eten. De filmploeg gaat bijna dagelijks op pad om materiaal op te nemen.

Hier vindt u het Youtube-kanaal van ZOO Antwerpen.

Hier vindt u het Youtube-kanaal van Planckendael.