Max Verstappen:
Max Verstappen viert zijn overwinning tijdens de GP van Maleisië Foto: Red Bull Racing
Max Verstappen heeft in het Nederlandse programma 'Peptalk' teruggeblikt op zijn overwinning in Maleisië. Verstappen deed daarin de opmerkelijke uitspraak dat hij zijn tweede overwinning mooier vindt dan zijn allereerste, al is daar uiteraard wel een specifieke reden voor.

Racepiloten, ze streven er jarenlang naar om in de Formule 1 te geraken en vervolgens dromen ze van hun allereerste F1-overwinning. Weinigen is het echter gegeven om ook daadwerkelijk te winnen in de Formule 1, laat staan om ooit voor de wereldtitel te strijden.

Max Verstappen won alvast twee keer een F1-race. Tijd dus om een balans op te maken en beide overwinningen met elkaar te vergelijken. Zijn eerste overwinning behaalde Verstappen tijdens de eerste race die hij voor Red Bull Racing reed. De Nederlander had net de overstap van zusterteam Toro Rosso naar Red Bull Racing gemaakt en tijdens de GP van Spanje 2016 slaagde hij er meteen in om te zegevieren.

Verstappen zelf vindt zijn tweede overwinning in Maleisië echter mooier dan zijn eerste, waarin hij enigszins werd geholpen door het feit dat beide Mercedes-piloten (Rosberg en Hamilton) elkaar uit de race reden tijdens de eerste ronde. Ook Verstappen zelf vindt zijn overwinning in Maleisië veel mooier omdat hij die volledig op eigen kracht behaald.

"Deze was mooier dan de eerste," aldus Verstappen in 'Peptalk' op 'Ziggo Sport'.  

Maleisië geldt bovendien als één van de meest uitputtende races voor een F1-piloot. Bovendien was Verstappen ook nog eens ziek.

"Ik was wat grieperig. Mijn neus zat dicht, ik had hoofdpijn en pijn in mijn spieren."

Ook op het podium na afloop van de race was dat te zien aan Verstappen, die er vermoeid uitzag.

"Ja, maar ik was ziek. Ik voelde me sowieso al niet goed. De nacht voor de race kon ik bijna niet slapen, dus het was wel een stuk zwaarder dan normaal. Normaal gesproken zou ik me goed moeten voelen na zo’n overwinning, maar dit was een van de slechtste dagen dit jaar qua fit zijn. Het gaat nu wel beter, maar het duurt nog even."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: