Drie op de vier Belgen betalen en bankieren met smartphone
Foto: AP

Drie op de vier Belgen gebruiken hun smartphone om geld te beheren, te bankieren en geld over te maken. Dat is een recordaantal, blijkt woensdag uit de jaarlijkse Digital Payments Study van Visa.

In het onderzoek werd gepeild naar het gedrag van consumenten met betrekking tot digitaal betalen, en hun houding tegenover privacy en veiligheid. Dat gebeurde in een onderzoek dat werd uitgevoerd tussen juni en juli 2017 in 23 Europese landen, waaronder België.

Uit de studie blijkt dat twee derde van de Belgen (65 procent) een bankapplicatie gebruikt om te bankieren of hun saldo te raadplegen, een stijging van 13 procent tegenover 2016.

Meer dan de helft (58 procent) van onze landgenoten gebruikte al eens een digitale portefeuille (bijvoorbeeld PayPal), een card-on-fileservice (waarbij je betaalgegevens worden bijgehouden op een website) of een mobiele betaalservice (bijvoorbeeld Android Pay).

Opvallend is dat vooral de millenials erg vertrouwd zijn met de praktijk van digitaal betalen. Van de respondenten tussen 18 en 34 jaar noemt 87 procent zichzelf een gebruiker van mobiel geld.

‘Een van de belangrijkste redenen voor de groei van digitale betalingen is het toegenomen gebruiksgemak van mobiele technologie’, luidt de verklaring van Visa. Uit het onderzoekt blijkt ook wel dat nog steeds 46 procent van de Belgen zich zorgen maakt over privacy, en 58 procent over veiligheid.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig