Dader schietpartij Las Vegas plaatste camera’s in hotel
Foto: AP

De dader van de bloedige schietpartij maandag in Las Vegas was zeer goed voorbereid, zegt sheriff Joseph Lombardo. Zowel in als buiten de hotelkamer op de 32ste verdieping van het Mandalay Bay-hotel had dader Stephen Paddock camera’s geïnstalleerd. Ondertussen is de vriendin van Paddock aangekomen in de Verenigde Staten.

Stephen Paddock had verschillende camera's geplaatst in het Mandalay Bay-hotel. Zelfs op een opdienwagentje was een camera bevestigd. De dader wilde de politie in de gaten houden, zegt Lombardo. De FBI onderzoekt momenteel de camerabeelden.

De schietpartij zou ongeveer negen minuten geduurd hebben. In die tijd bracht Paddock zeker 59 mensen om het leven, 527 mensen raakten gewond. In de hotelkamer trof de politie 23 wapens aan. Op sociale media werden beelden van die wapens, waaronder enkele krachtige machinegeweren, verspreid, dit tot grote ontsteltenis van Lombardo.

 

De Australisch-Filipijnse vermoedelijke partner van de 64-jarige Amerikaan was op het moment van de schietpartij in haar geboorteland. De vrouw is ondertussen vanuit de Filipijnen aangekomen in de VS. Ze stapte samen met enkele FBI-agenten op het vliegtuig in Manila richting Los Angeles. De politie beschouwt haar als een verdachte, nadat bleek dat Paddock duizenden dollars had overgeschreven naar haar bankrekening op het Zuidoost-Aziatische eiland.

47 vuurwapens

Jill Snyder van de AFT verduidelijkte tijdens een persconferentie dat er '47 vuurwapens in beslag genomen zijn op drie verschillende plaatsen'. Snyder bevestigde dat twaalf wapens die in de hotelkamer waren aangetroffen, gebruikt konden worden als automatisch vuurwapen.

Dader schietpartij Las Vegas plaatste camera’s in hotel
Trump liet verstaan de wapenwetgeving in de VS te zullen bekijken op een later tijdstip. Foto: Photo News

De Amerikaanse president Donald Trump kwam dinsdag in het Witte Huis nogmaals terug op de ergste schietpartij in de Amerikaanse geschiedenis. Trump liet verstaan de wapenwetgeving in de VS te zullen bekijken op een later tijdstip, zonder verder in detail te treden. Vandaag bezoekt de president Las Vegas, waar hij onder andere met hulpverleners zal praten.