VIDEO. Zo worden jonge olifantjes gevangen
Foto: AP

De Britse krant The Guardian kreeg beelden te pakken van de jacht op jonge olifanten in Zimbabwe. De dieren werden verkocht aan een Chinese dierentuin

In de video, die werd gemaakt begin augustus, is te zien hoe rangers in het Hwange national park een kudde olifanten opsporen. Vanuit een helikopter wordt een jonge olifant verdoofd. Nadien houdt de helikopter de rest van de kudde op afstand, zodat de rangers de jonge olifanten kunnen vastbinden en hem naar een vrachtwagen kunnen brengen.

Op de beelden is verder te zien hoe een jonge olifant in de truck wordt geduwd en geschopt wordt door de rangers.

Volgens de anonieme bron die de video aan de krant bezorgde, werden er de voorbije zomer een veertigtal olifanten gevangen. Omdat een helikopter tijdens een van de achtervolgingen crashte, werd de jacht enkele dagen opgeschort.

De olifanten worden nadien bijeen gebracht in een afgesloten dierenpark. Op foto’s is te zien hoe de dieren dicht bij elkaar staan, wat volgens een olifantenexpert een teken van stress en angst is.

Nog volgens de expert zijn de dieren tussen de 2 en de 4 jaar oud, terwijl olifanten volgens expert tot de leeftijd van 5 nood hebben aan moederwelk.

De dieren zouden vervolgens op legale wijze verkocht zijn aan Chinese dierentuinen, al zijn er volgens dierenliefhebbers heel wat mankementen aan de Convention on International Trade in Endangered Species, het verdrag dat de handel in bedreigde diersoorten regelt.

Lees meer bij The Guardian.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in