Rockster Tom Petty overleden
Foto: AFP

De Amerikaanse rockster Tom Petty (66) is overleden. Maandag kreeg Petty een hartaanval in zijn woning, waarna hij overleed in het ziekenhuis.

De zanger werd maandagavond bewusteloos gevonden in zijn woning in Malibu. Hij werd nog naar het ziekenhuis van Santa Monica gebracht, maar kon niet meer gereanimeerd worden en overleed dinsdagnacht in het bijzijn van zijn familie.

Dinsdagochtend vroeg Belgische tijd bevestigden Petty's manager Tony Dimitriades en zijn familie dat de rockster overleden was. 'We zijn geschokt om de veel te vroege dood van onze vader, echtgenoot, broer, leider en vriend Tom Petty aan te kondigen' verklaarde Dimitriades.

The Heartbreakers

Tom Petty is een befaamde Amerikaanse rocker die in de jaren 70 en 80 doorbrak met zijn band The Heartbreakers. Ze hadden verschillende hits, waaronder American Girl, Free Falin’, Refugee and I Won’t Back Down.

Petty is ook bekend als lid van de gelegenheidsgroep The Traveling Wilburys (met Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison en Jeff Lynne).

De voorbije jaren bleef de muzikant optreden. Zo had hij net nog een tournee door de VS afgesloten met een optreden in de Hollywood Bowl.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in