Wereld reageert op schietpartij Las Vegas: ‘We rouwen samen met de VS’
Charles Michel en Donald Trump bij het bezoek van die laatste aan België. Foto: rtr

De Amerikaanse president Donald Trump is op de hoogte gebracht van de ‘vreselijke tragedie’ in Las Vegas. Dat heeft het Witte Huis gemeld.

Trump drukte op Twitter zijn medeleven uit aan de slachtoffers en nabestaanden na de ‘verschrikkelijke schietpartij’.

 

 

Ook de vicepresident Mike Pence schreef op Twitter: ‘Aan de slachtoffers en hun families van dit vreselijke geweld in Las Vegas, laat ik weten dat Karen (de vrouw van Pence, red.) en ikzelf voor jullie bidden. De harten van de Amerikanen zijn bij jullie.’ Hij prijst ook de hulpverleners.

 

 

Britse premier Theresa May laat weten dat de gedachten van de mensen van het Verenigd Koninkrijk bij de slachtoffers van de schietpartij in Las Vegas zijn. ‘Australië rouwt met de Verenigde Staten vanavond na de nodeloze aanval in Las Vegas’, laat Australisch premier Malcolm Turnbull weten.

Ook premier Michel laat van zich horen. Hij zegt aan de zijde te staan van de Verenigde Staten ‘in dit uur van rouw’.

 

 

Niet alleen politici uiten hun medeleven. Ook countryzanger Jason Aldean, die op het festival speelde waar het incident plaatsvond, laat weten dat hij veilig is. Aldean vindt het verschrikkelijk vindt dat de schutter het gemunt had op mensen die zich een avondje wilden amuseren.

Countryzanger Jake Owen zei aan CNN dat hij ‘de chaos en paniek in de ogen van de mensen zag’. ‘Ik bid voor iedereen vanavond. Hij zijn veilig, anderen zijn dat niet’, laat hij weten via Twitter.

 

Bij de schietpartij in de Amerikaanse stad Las Vegas zijn meer dan vijftig doden gevallen. Er vielen ook 200 gewonden. Met vijftig doden is de schietpartij de dodelijkste in de geschiedenis van de Verenigde Staten, aldus zender CNN.