Kendrick Lamar komt naar het Sportpaleis
Foto: REUTERS

De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar komt op 27 februari 2018 naar het Sportpaleis in Antwerpen. Dat wordt zijn eerste Belgische zaalshow sinds 2013.

Met Good kid, maad city (2012), To pimp a butterfly (2015) en ook zijn jongste album Damn (2017) doet Kendrick Lamar al drie platen op rij een gooi naar album van het jaar. Fans in ons land bleven tot dusver echter op hun honger zitten, want de Belgische verschijningen van de rapper uit Compton bleven eerder beperkt.

In 2013 speelde Lamar in de Ancienne Belgique zijn tot nog toe enige zaalshow in ons land. ‘Hoe groot ik ook word, ik zal altijd terugkeren naar jullie’, klonk het toen. In hetzelfde jaar speelde Lamar ook nog op Rock Werchter en Pukkelpop, maar sindsdien was er enkel een show tijdens het Luikse festival Les Ardentes. Die was volgens onze man ter plekke toen ‘oerdegelijk, maar tegelijk ontnuchterend simpel’.

Veel kans dat dat in het Sportpaleis anders wordt, al was het maar omdat Lamar intussen uitgegroeid is tot dé vaandeldrager van de Amerikaanse hiphop en boegbeeld werd van protestbewegingen als Black Lives Matter.

Zelfs het voorprogramma wordt de moeite: daarvoor mag de Britse producer James Blake opdraven. Die mocht in juni nog de wei van Werchter opwarmen voor Radiohead, en deed dat toen uitstekend.

De ticketverkoop start volgens het Sportpaleis op vrijdag 6 oktober om 10 uur. Tickets kosten tussen 44 en 85 euro.