Bart De Clercq tekent bij Wanty-Groupe Gobert
Foto: BELGA

Wanty-Groupe Gobert heeft zich voor komend seizoen versterkt met Bart De Clercq. Dat heeft de wielerploeg zondag bekendgemaakt. De 31-jarige Oost-Vlaming, die overkomt van Lotto Soudal, tekent een contract voor twee seizoenen.

“Ik kijk er naar uit om met jonge talenten zoals Guillaume Martin samen te werken”, reageerde De Clercq. “Komend jaar zal een combinatie worden van enerzijds mijn eigen kansen gaan en anderzijds renners als Martin bijstaan in de bergen. Het voorbije jaar was een tegenvaller voor mij. Door problemen aan mijn rechter dijbeen kon ik nooit het gewenste niveau halen. Maar fysiek ben ik zeker nog op niveau. Ik ben absoluut nog niet versleten. Vooral in lastige rittenwedstrijden wil ik mij komend jaar tonen.”

“Bart is een renner met een schat aan ervaring in grote rondes”, verklaarde ploegleider Hilaire Van der Schueren. “Daarin willen we hem bergop uitspelen als meesterknecht voor Guillaume Martin met het oog op de Tour. Bovendien misten we in de voorbije Tour een renner om aan te vallen in de derde week. Die rol kan hij zeker vervullen. Maar ik ben overtuigd dat we ook meer uit hem kunnen halen in een heleboel andere wedstrijden, waaronder in de finale van de Ardense klassiekers.”

Voor Wanty-Groupe Gobert is het na Odd Eiking, Boris Vallée en Timothy Dupont de vierde versterking voor 2018.