De Nederlander Ryan Kamp heeft het laken naar zich toegetrokken in de Superprestigecross voor juniores van zondag in het Nederlandse Gieten. Kamp liet zijn landgenoot Pim Ronhaar achter hem. Maxim Dewulf pakte de laatste podiumplaats in.

De wedstrijd bij de juniores werd een steekspel tussen het trio Maxim Dewulf en de Nederlanders Ryan Kamp met Pim Ronhaar. De ploegmakkers bij Lares-Dolticini, Dewulf en Ronhaar, wisten echter geen raad met Kamp die zijn derde zege van het seizoen liet optekenen.

“Ik mag van geluk spreken dat die twee ploegmaten niet echt de handen in elkaar sloegen en tegen mij gingen rijden”, begon Ryan Kamp. “In de finale zat iedereen er door en kon ik het gelukkig afmaken. Mijn derde zege van het seizoen was meteen een feit”, besloot Ryan Kamp.

Eerder op de dag stond er bij de nieuwelingen geen maat op Salvador Alvarado. De Nederlander reed van start tot finish aan de leiding. Zijn landgenoot Steijn Willemsen werd tweede voor Lukas Van Der Vleuten. Laatstgenoemde was de enige Belgische renner van het pak.