Vandoorne:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Stoffel Vandoorne blikt met een enorm goed gevoel terug op zijn GP van Maleisië. Onze landgenoot reed een sterke race en finishte voor de tweede race op rij als zevende.

Vandoorne had zich als zevende op de grid gekwalificeerd en boekte nog voor de start al meteen een plaatsje winst. Kimi Raikkonen verdween immers van op de tweede plaats door een probleem met zijn Ferrari.

Bij de start kwam Vandoorne goed weg en bleef onze landgenoot uit de problemen. Vervolgens hield hij er een goed racetempo op na en ook McLaren nam strategisch de juiste beslissing om Vandoorne op tijd binnen te roepen voor zijn pitstop. 

"Ik kan zeggen dat dit tot dusver mijn beste F1-race ooit was," zei een enorm tevreden Vandoorne na afloop van de race. "Heel het weekend heb ik sterk gepresteerd en ik had veel vertrouwen in de wagen. Nadat ik me als zevende had gekwalificeerd waren we niet zeker over waar we de finish zouden kunnen eindigen. Om vervolgens als zevende over de finish te rijden is een geweldig resultaat."

Zowel de start alsook de race verliepen voor Stoffel Vandoorne bijzonder goed.

"Ik maakte een goede start. We wisten dat het vervolgens moeilijk zou worden om de wagens van Force India en Williams achter ons te houden. Uiteindelijk geraakte alleen Perez voorbij mij."

"Ik kende vervolgens een erg sterke race. Ik pushte hard, probeerde mijn banden te 'managen' en Stroll achter mij te houden. Dat lukte uiteindelijk ook. Ik ben zeer blij!" besloot Vandoorne.

Vandoorne reed zich tijdens de race letterlijk in de kijker en dat zal ook teamgenoot Fernando Alonso niet ontgaan zijn. De Spanjaard was na de kwalificatie al niet al te best gezind en dat zal hij na afloop van de race nog minder zijn. Alonso finishte immers pas als twaalfde en telt in de wk-tussenstand nu immers minder punten dan Vandoorne: 13 tegen 10 in het voordeel voor onze landgenoot.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: