Aan de Kroonstraat in Borgerhout is de voorbije nacht een auto uitgebrand na een botsing. De auto is al rijdend in brand gestoken met een projectiel, mogelijk een molotovcocktail. Het was toen al uren onrustig in de buurt, na vechtpartijen aan het Moorkensplein tussen enkele Poolse groepjes.

Tijdens een evenement in een café op het Moorkensplein in Borgerhout raakten twee groepen Poolse mannen slaags met elkaar. Volgens de politie kwam het meerdere keren tot vechtpartijen tussen de twee kampen op het Moorkensplein en in de omgeving, onder meer aan de Turnhoutsebaan. Telkens de ordediensten ter plaatse kwamen verdwenen de vechtersbazen uit beeld waarna ze elkaar later terug opzochten.

Even na 3 uur ontspoorde het conflict helemaal toen op de hoek van de Kroonstraat en de Turnhoutsebaan een rijdende auto in brand gestoken werd. Volgens de eerste informatie werd een projectiel – type molotovcocktail – in de auto geworpen. Het getroffen voertuig kwam tot stilstand tegen een gevel, die daardoor ook schade opliep. Daarnaaste raakte ook nog een geparkeerde auto beschadigd. Of de bestuurder van het voertuig gewond raakte, is voorlopig nog niet duidelijk.

Het parket en de politie zijn een onderzoek gestart. Of er al een verdachte werd opgepakt, is voorlopig nog niet duidelijk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig