Vanderhaeghe én Belhocine als assistenten van Vanhaezebrouck bij Anderlecht?
Foto: BELGA

Anderlecht wil Karim Belhocine én Yves Vanderhaeghe binnenhalen als assistent voor Hein Vanhaezebrouck. Beide pistes zijn concreet bij Anderlecht, zoals we eerder dit weekend al konden melden.

LEES OOK: Keert Yves Vanderhaeghe terug naar het oude nest?

Dat Hein Vanhaezebrouck de nieuwe coach van Anderlecht wordt, daar twijfelt niemand nog aan. De voormalige succescoach van KAA Gent is al akkoord met de landskampioen voor een verbintenis van drie seizoenen. Paars-wit is nu al bezig met de verdere invulling van zijn staf. Het wil Yves Vanderhaeghe, onlangs ontslagen bij KV Oostende én Karim Belhocine als assistent van Hein Vanhaezebrouck. Beiden oude bekenden van Vanhaezebrouck bij KV Kortrijk. Belhocine was vorig seizoen T1 bij Kortrijk, maar is er momenteel sportief directeur. Belhocine is gecharmeerd dat de landskampioen hem er bij wil, maar twijfelt of hij opnieuw veldwerk wil doen. Een akkoord is er dus nog niet.

Dat betekent ook dat de toekomst van Nicolas Frutos en beide assistenten van René Weiler, David Sesa en Thomas Binggeli onzeker is bij Anderlecht. Die laatste twee hebben geen toekomst bij paars-wit, de rol van Frutos is nog steeds onduidelijk. Wil hij een stap terugzetten, of kiest hij voor een avontuur als hoofdcoach bij een andere ploeg? De tijd zal het uitwijzen.