Bestuurder vluchtmisdrijf Lebbeke meldt zich bij politie
Foto: svov

De bestuurder van de personenwagen die betrokken was bij het dodelijke ongeval met een voetganger dinsdagavond in Wieze, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lebbeke, heeft zich gemeld bij de politie. Dat bevestigt burgemeester François Saeys. De man werd niet aangehouden omdat er geen sprake was van kwaad opzet.

Het ongeval gebeurde dinsdag rond 22 uur in de straat Kruisabeel in Wieze. De omstandigheden worden nog onderzocht, maar de voetganger werd aangereden en overleed aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de personenwagen stopte niet na het ongeval. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de straat werd afgesloten voor alle verkeer.

Er werd een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld voor verder onderzoek. Volgens getuigen liep of lag de man op de rijbaan toen het ongeval gebeurde. 

De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen zet het onderzoek voort, zegt woordvoerster Annelies Verstraete.

'Er heeft zich een persoon aangeboden die mogelijk de aanrijder is. De omstandigheden van het ongeval zijn echter absoluut niet duidelijk. Dat maakt voorwerp uit van het onderzoek, dat volop aan de gang is. Daarom heeft de persoon ook mogen beschikken. In het belang van het onderzoek kan ik geen verdere details geven.'

Over het onderzoek van de wetsgeneesheer geeft het parket ook geen informatie.