Tot 17.000 dollar voor ticket voor Bruce Springsteen
Foto: AFP

De Amerikaanse rocklegende Bruce Springsteen begint volgende week aan de concertreeks ‘Springsteen on Broadway’. Tickets voor de intieme concerten gaan inmiddels voor gigantische bedragen over de digitale toonbank.

De 67-jarige Bruce Springsteen is al meer dan vier decennia een van de allergrootsten in de wereld van de rock-’n-roll. Na al die jaren vindt Springsteen het tijd voor iets intiemere shows en dus zal hij van begin oktober tot in februari volgend jaar vijf avonden per week optreden in het Walter Kerr Theatre in New York.

Springsteen zal er twee uur lang op het podium staan, met niet meer dan een piano en een gitaar. ‘Het zullen op een of twee uitzonderingen na, de kleinste optredens zijn die ik de afgelopen veertig jaar gespeeld heb’, aldus de Amerikaan.

De belangstelling voor de concertreeks was enorm. Alle aangekondigde concerten waren op minder dan 24 uur tijd uitverkocht en ook de extra concerten die werden aangekondigd verkochten halsoverkop uit.

Op Stubhub, het ticketplatform van eBay, worden intussen wel tientallen tickets aangeboden tegen woekerprijzen. Hoewel de originele tickets verkocht worden voor prijzen tussen de 75 en 850 dollar, gaan de prijzen op Stubhub tot 17.000 dollar.