Grote veranderingen bij A.F. Vandevorst
An en Filip bij de voorstelling van hun eerste couturecollectie in Parijs Foto: © Etienne TordoirCatwalkpictures/

Het Belgische modelabel A.F. Vandevorst gooit het roer radicaal om. An Vandevorst en Filip Arickx stoppen met prêt-à-porter, en zullen zich voortaan enkel focussen op haute couture en schoenen.

A.F. Vandevorst was afgelopen zomer voor het eerst te gast op de haute-coutureweek in Parijs. En dat was blijkbaar een voorbode voor grote veranderingen bij het Belgische modelabel. An Vandevorst en Filip Arickx stoppen na twintig jaar immers met de prêt-à-portercollecties, zodat ze kunnen ontwerpen met ‘minder beperkingen’.

‘De voorbije twintig jaar hebben ons geleerd dat we het liefst van al ontwerpen met een grote creatieve vrijheid. We gaan ons daarom in de toekomst volledig toeleggen op wat we het beste kunnen en het liefste doen: schoenen, en grenzeloos design’, klinkt het in een persbericht. Het duo zal dus hun reeds bestaande schoenenlijn uitbreiden, maar ook hun ‘vuilniszakkencouture’ krijgt dus een vervolg.

Want in plaats van vaste kledingcollecties, zal A.F. Vandevorst in de toekomst capsulecollecties lanceren, waarin ze een stapje verder kunnen gaan. De eerste zullen ze voorstellen tijdens de volgende haute-coutureweek in Parijs, in januari. Het is niet duidelijk wat er met de winkel in Antwerpen gaat gebeuren.

Vandevorst en Arickx zijn zowel voor als achter de schermen een koppel. Ze richtten hun modelabel op in 1997, tien jaar nadat ze elkaar hadden leren kennen aan de Antwerpse Modeacademie. De schoenenlijn volgde in 2003.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig