Belgisch transgendermodel maakt catwalkdebuut in Londen
Foto: photo news
Het Antwerpse transgendermodel Maxim Magnus is negentien jaar, studeert en woont in Londen en heeft een opdracht van formaat aan haar cv mogen toevoegen. Ze mocht voor het eerst defileren op de Londense modeweek.

Maxim Magnus, die ongeveer een jaar ver is in haar transitie, tekende onlangs een contract bij het Londense modellenbureau Linden Staub. Zo raakte ze aan haar mooie opdracht voor label Paula Knorr, waarvoor ze erg dankbaar is.

'Dankjewel. Niet alleen om jouw eerste modeshow ooit te mogen openen, maar ook om mijn eerste modeshow te lopen én de allereerste van de modeweek. Dankjewel aan mijn familie bij Linden Staub om altijd goed voor me te zorgen. En bedankt aan alle meisjes die de show fanstastisch maakten', staat er te lezen bij een kiekje van haar debuut op Instagram.

Afgelopen zomer was Magnus een van de Belgische festivalgezichten voor cosmeticamerk MAC.

In tegenstelling tot haar Amerikaanse collega Teddy Quinlivan, die pas vorige week onthulde dat ze als jongen was geboren, is Magnus op haar Instagram-account altijd heel open over haar verhaal. 'Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen. Zolang men mij maar niet 'anders' ziet', klonk het eerder in een interview met Het Laatste Nieuws.