Burgemeester op 48-jarige leeftijd overleden na routineoperatie
Foto: eva
Claude Van Marcke (48), de burgemeester van Anzegem (Samen Eén), is woensdag overleden. Dat nieuws werd bevestigd aan Het Nieuwsblad. De burgemeester raakte kritiek na een chirurgische ingreep vorige week.

Van Marcke onderging vorige week woensdag in het ziekenhuis van Aalst een ingreep. Maar daarbij traden complicaties op. Hoewel er woensdagochtend nog hoopgevende signalen waren dat hij aan de beterhand was, is Van Marcke 's avonds toch overleden. Hij laat een vriendin en twee kinderen na. 

'Met grote verbijstering nam het college en het volledige gemeentebestuur kennis van het onverwachte overlijden van onze geliefde burgemeester, Claude Van Marcke. Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar de kinderen evenals naar de ganse familie', laat het gemeentebestuur van Anzegem weten in een korte mededeling. Van Marcke was sinds 1 januari 2013 burgemeester van Anzegem. 

Naar aanleiding van het overlijden komt het schepencollege woensdag voor een uitzonderlijke zitting bij elkaar. Donderdagochtend 21 september vanaf 10 uur opent de gemeente een rouwregister in de raadzaal van het hoofdgemeentehuis (gelegen aan De Vierschaar).