Vegan avocado-cheesecake, een recept van Nathalie Meskens
Foto: Bram Debaenst

Het is geen geheim dat actrice Nathalie Meskens een foodie is. Na twee kookboeken over de Thaise keuken, verschijnt binnenkort haar derde boek Plan Boost, waarin ze haar gezonde levensstijl toelicht aan de hand van 68 recepten. ‘Een levensstijl die draait om voeding die je energie geeft, fysiek én mentaal. Maar bovenal: om lekker te eten.’ Een voorproefje uit het nieuwe boek.

VEGAN AVOCADO-CHEESECAKE

Ingrediënten:

Voor de bodem:
125 g pecannoten
50 g geraspte kokos
70 g pure chocoladecallets
190 g ontpitte dadels
3 el gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

Voor de vulling:
600 g avocadovruchtvlees (+- 6 avocado’s)
2 dl limoensap (+- 8 limoenen)
1,5 tl limoenzeste
190 g biologische honing (of plantaardige siropen zoals ahorn, agave...)
1,75 dl gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

Bereiding:

1. Voor de bodem: verwarm de oven voor op 150° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pecannoten en de kokos in de oven gedurende ongeveer zeven minuten tot ze goudbruin zijn.

2. Doe de noten en kokos in een keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de bodem en mix tot een kruimelig, maar kleverig mengsel. Laat het niet helemaal glad worden.

3. Bekleed een springvorm (achttien centimeter doorsnee) met bakpapier. Doe het beslag in de springvorm. Overdek de kruimellaag met bakpapier en druk de bodem goed plat met je handpalm, zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Haal het bakpapier er voorzichtig weer af en zet de vorm in de koelkast.

4. Voor de vulling: mix alle ingrediënten tot een glad mengsel. Voeg naar smaak extra limoensap of -zeste toe en zoet eventueel met wat extra honing of ahornsiroop. De vulling moet fris en een tikje zurig smaken.

5. Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag op de bodem. Dek de vorm af en zet de taart minstens een paar uur of tot de volgende dag in de koelkast tot hij mooi is opgesteven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan Boost is verschenen bij Borgergoff & Lamberigts en kost 24,99 euro