Belg bemachtigt topfunctie bij Metro
Foto: BELGAIMAGE

Olivier Van den Bossche krijgt een topfunctie bij de Duitse groothandelsreus Metro, bij ons vooral bekend van Makro. Dat heeft het bedrijf woensdag aangekondigd.

Van den Bossche wordt bij Metro ‘operating partner’ bij de groothandelspoot Metro Cash & Carry. Hij zal aan het hoofd komen te staan van een resem landen en de verschillende ceo’s in die landen bijstaan om de lokale groothandelsactiviteiten te runnen, zo klinkt het. Hij zal moeten rapporteren aan de Nederlander Pieter Boone, operationeel directeur bij de Metro-groep.

Olivier Van den Bossche stond tot vier maanden geleden aan het hoofd van de Duitse winkelketen Kaufhof. Daarvoor stond hij aan het hoofd van de Belgische dochter Galeria Inno.

Splitsing

De vroegere Metro-groep splitste zich deze zomer in twee onafhankelijke bedrijven. Het levensmiddelenconcern - met naast de groothandelsactiviteit ook de Duitse supermarktketen Real - blijft Metro heten. De elektronicatak gaat verder onder de naam Ceconomy, onder meer bekend van MediaMarkt.

Metro is niet de eerste de beste. Het bedrijf is actief in meer dan 35 landen en geeft werk aan 150.000 mensen wereldwijd. In het boekjaar 2016/2017 was het bedrijf goed voor een omzet van 37 miljard euro. In België is Metro vooral bekend van de Makro-keten.