Pairi Daiza verwelkomt pasgeboren olifantje
Foto: Pairi Daiza/Benoit Bouchez

22 maanden draagtijd, 10 uren contracties, maar nu is het kleintje er eindelijk. In het dierenpark Pairi Daiza is in de nacht van maandag op dinsdag om 2.26 uur een nieuwe Aziatische olifant geboren. Dat laat het dierenpark weten in een persbericht. Het mannelijk dier is het eerste kalfje van olifant Khaing Hnin Hninen en vader Po Chin.

Pairi Daiza verwelkomt pasgeboren olifantje
Foto: Pairi Daiza/Benoit Bouchez

De moeder en het jong stellen het goed. ‘Na tien uur en een slapeloze nacht voor de verzorgers en dierenarts van Pairi Daiza, hebben de olifantenfamilie en onze teams de vertederende geboorte van het olifantenkalfje deze nacht mogen meemaken’, zo laat het dierenpark weten.

Hoogdag voor de familie

‘De eerste momenten na de geboorte zijn van cruciaal belang voor de overlevingskansen van het kalfje. Alles is goed verlopen. Desondanks bleven we secondelang in spanning toekijken tot het kalfje na een paar minuten rechtstond, omringd door zijn moeder, zussen en nichten’, zegt Tim Bouts, de dierenarts van Pairi Daiza. ‘Het is een hoogdag voor het kweekprogramma maar ook een ongelooflijk emotioneel moment voor het team.’

Het is het zesde jong voor Khaing Hnin Hninen, die op 13 september 35 jaar werd. Ze is matriarch van een familie van zeven olifanten in totaal. Vier van haar nakomelingen verblijven in Pairi Daiza en de nieuwkomer is de enige jongen van de familie. Zijn papa is de stier Po Chin.