Voor ouders van jonge kinderen is het vaak een hels karwei om alle activiteiten van hun kroost goed ingepland te krijgen. PARC, een nieuwe app van Vlaamse bodem, reikt een helpende hand.

De naschoolse opvang, voetbal, ballet, de Chiro, om nog maar te zwijgen van de talloze verjaardagsfeestjes. Veel kinderen houden er tegenwoordig een drukkere sociale agenda op na dan hun ouders. Het eindeloze gepuzzel met al die activiteiten inspireerde de Antwerpse moeders en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts tot de ontwikkeling van de app PARC – kort voor parent community.

Sociaal netwerk voor ouders

De app is in de eerste plaats een sociaal netwerk voor ouders om in contact te komen met de ouders van vriendjes, klasgenootjes en kinderen die dezelfde hobby’s beoefenen. Via PARC kunnen er makkelijk afspraken worden gemaakt over zaken als het transport (wie rijdt er woensdagmiddag naar de training?), vakantiekampjes (welke kinderen gaan er nog meer?) en andere activiteiten waarbij de ouders elkaar een beetje kunnen ontlasten.

PARC stelt je ook in staat om activiteiten te delen (met links, locaties en andere praktische info), om in te checken op plaatsen (zodat andere ouders weten dat jij er bent) en om uitnodigingen te versturen voor verjaardagfeestjes en playdates. PARC omvat ook een chatfunctie en de ingebakken kalender synchroniseert heel makkelijk met andere online agenda’s.

Gedaan met mailen en ‘appen’

‘Om tijdens de grote vakantie leuke opvangactiviteiten te regelen voor mijn dochter van drie, zat ik uren achter de computer en aan de telefoon’, zegt mede-initiatiefneemster Sabine Minutillo. ‘De agenda van één dochter, die dan nog amper hobby’s heeft, bezorgde me naast mijn gewone job nog een extra dagtaak. Zo groeide het idee om een eenvoudig en toegankelijk sociaal netwerk te creëren voor jonge ouders. Een sociaal netwerk dat volledig gebouwd is rond hun kinderen en hun vriendjes, en dat een eind maakt aan de vaak eindeloze mail- en WhatsApp-conversaties.’

De PARC-app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.