De 21-jarige Benoit Cosnefroy (AG2R-La Mondiale) heeft zondag de 71e editie van de Grand Prix d’Isbergues (Fra/1.1) gewonnen. De Fransman haalde het na 203,6 kilometer in een sprint met twee van zijn landgenoot Pierre Gouault. Alan Riou werd derde. Benoit Cosnefroy won eerder dit jaar ook al een etappe van de Rhöne-Alpes Isère.

Na goed tien kilometer koers ontsnapten Cosnefroy, Riou en Nicolas Baldo. David Boucher repte zich met Pierre Gouault in het wiel naar de drie vroege vluchters en sloten na 30 kilometer wedstrijd bij en hen aan. De vijf boekten een maximale voorsprong van vijf minuten op het peloton, waarin vooral de mannen van FDJ het tempo regelden. Met nog drie plaatselijke ronden, van elk 11,5 kilometer, reden de vijf nog 2:30 voor de grote groep uit.

Op twee kilometer van de meet versnelden Cosnefroy en Gouault uit de kopgroep, zij mochten het in een sprint met twee uitmaken wie de Noor Kristoffer Halvorsen mocht opvolgen. Cosnefroy toonde zich net iets sneller dan Gouault. Riou kon nog net het aanstormende peloton voor blijven en eigende zich de laatste podiumplaats toe. De Fransman Nacer Bouhanni werd vierde voor Rudy Barbier. De Brit Mark Cavendish finishte als zesde. Beste Belg werd Emiel Vermeulen op de 16e plaats. De laatste Belgische overwinning dateert al van 2005, toen Niko Eeckhout het zegegebaar mocht maken.