Nicola Philippaerts valt net naast podium Grote Prijs in Lausanne
Foto: EPA

Slechts 23 honderdsten van een seconde bleef Nicola Philippaerts met Chilli Willi verwijderd van een podiumplek op de 5 sterren Grote Prijs van Lausanne op 1m60. Het was zondag zijn beste prestatie met de 9-jarige hengst, die hiermee helemaal klaar lijkt voor de wereldtop.

Met een zesde plaats in de 5 sterren Grote Prijs van Londen begin augustus demonstreerde Chilli Willi al een eerste keer zijn uitzonderlijke klasse en de vierde plaats in de Grote Prijs van Lausanne brengt nu de bevestiging.

In de barrage met elf leek de zege lange tijd naar de Franse combinatie Roger Yves Bost/Sydney Une Prince te gaan. Zij hielpen vorig jaar op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro Frankrijk mee aan goud in de landencompetitie. Nicola Philippaerts was met Chilli Willi de eerste die de Fransman bedreigde, maar met een chrono van 40.45 bleef hij meer dan een seconde verwijderd van de 39.27 van het leidersduo. De Fransman Simon Delestre slaagde er met Chadino ook niet in zijn landgenoot van de koppositie te verdringen, maar hun tijd van 40.22 was net iets sneller dan die van onze landgenoot. Uiteindelijk zou de Duitse Simone Blum, die met DSP Alice als laatste de piste in moest, er met een chrono van 38.29 toch nog in slagen om Bost de zege af te snoepen.

Belgisch kampioen Pieter De vos met Apart, Niels Bruynseels met Gancia de Muze en Jérôme Guery met Garfield de Tiji des Templiers haalden in Lausanne de barrage niet. Binnen anderhalve week gaat de finale van de Nations Cup in Barcelona van start.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig