Na de lof van Pep, nu een fikse loonsverhoging voor De Bruyne
Foto: EPA-EFE
Kevin De Bruyne krijgt een forse loonsopslag bij Manchester City. De gesprekken over een aangepast contract waren al begonnen voor de zomer, maar lijken in de komende weken hun beslag te krijgen. Door het uitstekende seizoenbegin van KDB en de lof van manager Guardiola ziet het ernaar uit dat hij zijn huidige basisloon van 130.000 euro per week zal kunnen optrekken naar minstens 200.000 euro. Dat brengt hem in de buurt van de topverdieners Sergio Agüero en Yaya Toure (elk zo’n 250.000 euro per week). Ter vergelijking: Vincent Kompany zou zo’n 135.000 euro per week verdienen.

Onder Pep Guardiola is De Bruyne een van de belangrijkste spelers geworden en dus drong een contractaanpassing zich op. Zijn management wilde ook compensatie voor het waardeverlies van de Britse pond. Toen De Bruyne tekende in augustus 2015 was 1 pond nog 1,36 euro waard. Na de Brexit is de waarde gezakt naar 1,13 euro.

De Bruyne zelf wil liefst zo lang mogelijk bij City blijven en drong aan op financiële stabiliteit. Op dit ogenblik bestaat een groot deel van zijn salarispakket uit bonussen. Als hij in 50 procent van de wedstrijden minstens 45 minuten speelt krijgt hij bijvoorbeeld 1 miljoen euro. Als hij zich met City kwalificeert voor de Champions League nog eens 600.000 euro. Die “makkelijk haalbare” bonussen leveren hem zo’n 30.000 euro op weekbasis, bovenop het basisloon van 130.000 euro per week. Op vraag van De Bruyne worden de variabele bedragen nu opgenomen in het vaste loon.

De duurst betaalde Belg is op dit moment Man U-aanwinst Romelu Lukaku met een weekloon dat kan oplopen tot 300.000 euro. Eden Hazard verdient om en bij de 230.000 euro per week bij Chelsea.

LEES OOK. Lof voor “beslissende” Tielemans, bankzitter Mertens en “alleskunner” De Bruyne in Champions League