In het onderzoek naar de ontploffing in een Londense metro is een tweede verdachte opgepakt. Eerder werd al een 18-jarige man opgepakt in Dover. De politie deed ook een inval in een huis in Sunbury-on-Thames.

De tweede verdachte is een 21-jarige man. Vlak voor middernacht is hij in de Londense buitenwijk Hounslow opgepakt.

Volgens de Britse openbare omroep BBC zou de eerste verdachte opgepakt zijn in de haven van Dover. Mogelijk probeerde hij dus het land te ontkomen. In het belang van het onderzoek worden voorlopig geen verdere details over de man vrijgegeven.

Zaterdagnamiddag vond een huiszoeking plaats in Sunbury-on-Thames, waarschijnlijk gaat het om de woonplaats van de vermoedelijke dader. Zondag is ook een tweede huiszoeking gestart.

Dertig gewonden

Bij de ontploffing van een zelfgemaakte bom op het metrostel werden dertig mensen gewond. De bom was verstopt in een plasticzak. Die ontplofte in een vol metrostel nabij station Parsons Green in Londen rond 08.20 uur lokale tijd. Na de ontploffing liepen mensen in paniek de metro uit, maar er werd aanvankelijk verteld het station niet te verlaten. Toen de politie ter plaatse was, is meteen een evacuatie begonnen.

De Metropolitan Police sprak over een Improvised Explosive Device (een geïmproviseerd explosief toestel). Het zelfgemaakte springtuig is mogelijk tot ontploffing gekomen met behulp van een timer. Het toestel zou slechts gedeeltelijk ontploft zijn. Experten vermoeden dat er een veel grotere ontploffing gepland was.

Terreuralarm

De aanslag is opgeëist door terreurgroep IS. In Groot-Brittannië is het terreuralarm sindsdien verhoogd tot het hoogste niveau. Scotland Yard vraagt de Britten dan ook om op hun hoede te blijven.

Het metrostation in Parsons Green is ondertussen wel volledig heropend.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig