Michiel Trippas is nieuwe Vlaamse diversiteitsambtenaar
Foto: BART DEWAELE

Michiel Trippas is aangesteld als de nieuwe Vlaamse diversiteitsambtenaar. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). Trippas neemt de fakkel over van Alona Lyubayeva die eerder dit jaar werd ontslagen. Trippas was de voorbije maanden al waarnemend diversiteitsambtenaar.

Eind maart besliste de Vlaamse regering Vlaams diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva te ontslaan. Dat gebeurde na een negatieve evaluatie. Volgens Lyubayeva zelf werd ze ontslagen omdat ze zich te kritisch had opgesteld tegenover minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA).

Na een selectieronde heeft de Vlaamse regering nu, op voorstel van bevoegd minister Homans, Michiel Trippas aangeduid als opvolger voor Lyubayeva.

De 33-jarige Trippas was in april, na het ontslag van Lyubayeva, aangesteld als waarnemend diversiteitsambtenaar. Trippas werkt al drie jaar voor de Dienst Diversiteitsbeleid van de Vlaamse overheid.

Minister Homans: 'Ik heb al enkele maanden samengewerkt met Michiel Trippas sinds zijn aanstelling als waarnemend diversiteitsambtenaar. Ik heb alleen maar positieve ervaringen en ben er dan ook van overtuigd dat onze samenwerking verder op een constructieve en vlotte manier zal verlopen'.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig