Beke en De Croo noemen taalgebruik Francken ongepast
Foto: Bart Dewaele

Theo Francken (N-VA) krijgt de wind van voren na een bericht over sans-papiers op sociale media. Ook van Wouter Beke en Alexander De Croo krijgt hij nu kritiek.

De Brusselse politie heeft de afgelopen weken tientallen migranten opgepakt in het Maximiliaanpark en het station Brussel-Noord. Gisteren sloot staatssecretaris Theo Francken een tweet daarover af met de hashtag #opkuisen.

Die hashtag schoot bij veel mensen duidelijk in het verkeerde keelgat. Zo ook bij CD&V-voorzitter Wouter Beke en Open VLD-vicepremier Alexander De Croo.

‘Over mensen spreek je niet in termen van opkuisen’, schrijft Beke op Twitter. ‘Als een regeringslid geen respect toont, hoe dit dan verwachten van burgers.’

Eenzelfde geluid bij Alexander De Croo. ‘Geen enkele mens, Belg, vluchteling, om het even wie, verdient taalgebruik zoals dit.’

De CD&V en Open VLD zitten samen met de N-VA in de federale regering.

Voor de kritiek van Beke en De Croo had Francken op de ophef gereageerd. ‘Ik kuis geen mensen op. Ik kuis problemen op. En ik ga dat blijven doen. De linkse puinhopen zijn immens’, laat hij weten op Facebook.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig