De Amerikaanse president Donald Trump heeft in Florida de hulpverleners bedankt voor hun werk na de doortocht van orkaan Irma. In de VS zijn intussen 38 doden geteld.

Voor de derde keer in drie weken bezoekt Donald Trump het gebied dat getroffen is door de storm. Eerder bezocht hij Texas twee keer na de overstromingen veroorzaakt door orkaan Harvey.

‘Wanneer je denkt aan de ongelooflijke kracht van die storm, en ook al zijn er jammer genoeg mensen overleden, het waren er niet veel’, zei hij. ‘Mensen dachten dat duizenden en duizenden mensen zouden omkomen, maar het aantal is erg klein, wat aan jullie te danken is.’

In 2005 kreeg toenmalig president George W. Bush nog veel kritiek voor zijn trage reactie op orkaan Katrina die New Orleans zwaar had getroffen. Toen kwamen 1.800 mensen in de regio om. Die fout wil Donald Trump niet maken.

Het dodental na orkaan Irma staat op 81, waaronder 38 doden in de VS met ook Puerto Rico en de Virgin Islands. De orkaan veroorzaakte ook veel schade in het Caraïben, verschillende eilanden zijn verwoest. Ook Florida kampte met overstromingen en grote delen van het getroffen gebied zaten zonder stroom.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in