Het is nu echt begonnen voor Kaia Gerber, dochter van Cindy Crawford
Foto: Isopix
Ze is net zestien geworden, maar 'oude rotten' in de modellenwereld zoals Kendall Jenner en Karlie Kloss voelen zich nu al een beetje bedreigd door Kaia Gerber. Dat is geen toeval, ze erfde haar looks van mama Cindy Crawford en ze mocht tijdens haar debuut op de modeweek in New York al meteen shows lopen voor enkele grote namen.

Kaia Gerber en Kendall Jenner zijn in het dagelijkse leven vriendinnen van elkaar, maar die laatste heeft in een interview met Love Magazine wel toegegeven dat ze Kaia als een van haar grootste concurrenten voor de toekomst ziet. 'Ik dacht niet dat het mogelijk was, maar ze wordt nog steeds mooier. Weet je, we proberen allemaal zoveel mogelijk jobs binnen te halen voor zij echt aan de slag gaat. Als dat eenmaal zo ver is dan zullen we allemaal bankroet gaan', klinkt het.

Gerber was er vroeg bij. Op haar tiende haalde de dochter van Cindy Crawford en Rande Gerber al een eerste contract binnen, als gezicht van de kinderlijn van Versace. Ook Alexander Wang en Marc Jacobs lieten haar al eens opdraven in een campagne, en ze mocht al eens uitgebreid poseren voor Vogue Italia. Eerder deze maand vierde ze haar zestiende verjaardag, en daarmee ook de start van een succesvolle carrière, zo lijkt het wel.

Ook collega Karlie Kloss liet aan de vooravond van de modeweek in New York al optekenen dat zij in de tiener iemand ziet 'die als een wervelwind de modewereld zal veroveren'. Zo liep Gerber bij haar debuut op de catwalk al meteen in vier grote shows mee: Raf Simons koos haar uit om te defileren bij Calvin Klein, ze mocht openen bij Alexander Wang, speelde een stoere biker chick bij Rihanna's Fenty by Puma en was ook te zien bij Coach. De weg naar de status van 'supermodel', de term die onder andere voor haar mama Cindy werd gelanceerd, lijkt in elk geval open te liggen.

 

 

FENTYXPUMA! no one does it like you @badgalriri, the coolest ever.

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber) op

 

 

@coach

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber) op