Burgemeester Moeskroen vermoord op kerkhof
Foto: BELGAIMAGE
Alfred Gadenne, de CDH-burgemeester van Moeskroen, is dood aangetroffen aan de begraafplaats recht tegenover zijn woning. Er werd een verdachte opgepakt, zegt de procureur des Konings Christian Henry. Die heeft ondertussen bekend dat hij betrokken is, zonder verder in detail te treden.

Gadenne woonde in zijn gemeente recht tegenover het kerkhof dat hij zelf beheerde. Het was de gewoonte van de burgervader van Moeskroen om de twee ingangen van de begraafplaats elke ochtend te openen en ’s avonds te sluiten.

Dat deed hij maandagavond ook tussen 20 en 20.30 uur. Gadenne werd in de keel gestoken met een mes en overleefde de aanval niet, bevestigt Christian Henry, procureur des Konings van Doornik-Bergen.

Gadenne was sinds 2006 burgemeester en werd 71 jaar. Van 2009 tot 2014 zat Gadenne in het Waals Parlement. Hoewel hij in 2014 herkozen werd, besloot hij voor het burgemeesterschap van Moeskroen te kiezen. 

'Verdriet is immens'

CDH-voorzitter Benoit Lutgen reageert op Twitter geschokt op het overlijden van zijn partijgenoot. 'Mijn verdriet is immens', schrijft hij. 'Ik druk mijn medeleven uit aan zijn naasten.'