Richard Branson toont hoe orkaan Irma zijn eiland verwoestte
Foto: Photo News

Richard Branson, de oprichter van Virgin, zegt dat de meeste gebouwen en het grootste deel van de natuur op zijn eiland verwoest of beschadigd zijn door orkaan Irma. Op sociale media deelt hij beelden van de ravage op het eiland Necker.

Vorige week passeerde orkaan Irma langs de Britse Maagdeneilanden. Eén van die eilanden, Necker Island, het eiland van Virgin-oprichter Richard Branson, werd ook getroffen door de orkaan.

‘We voelden de kracht van de sterkste orkaan ooit in de Atlantische Oceaan. Gelukkig hebben we een stevige kelder in Necker’s Great House. Alles is oké met onze teams die op het eiland waren tijdens de storm’, aldus Branson. De infrastructuur en de natuur werden echter zwaar beschadigd door de orkaan.

 

 

Branson kocht het eiland als 28-jarige

Necker island is een eiland van 30 hectare groot. Het is volledig in het bezit van Richard Branson. Het eiland doet dienst als resort voor maximum 34 gasten. Branson kocht het onbewoonde eiland eind jaren 70 toen hij slechts 28 jaar oud was voor 180.000 dollar.

Richard Branson bevindt zich momenteel in Puerto Rico, een aantal kilometer ten westen van de eilanden. Hij zet er zich naar eigen zeggen in om hulpdiensten te mobiliseren en plannen te maken om de getroffen gebieden op de Maagdeneilanden en de Caraïben her op te bouwen. Hij is van plan om zelf ook naar de Maagdeneilanden te trekken om er verder te helpen.

Hulp van het Verenigd Koninkrijk

De premier van de Maagdeneilanden, Orlando Smith, liet al weten dat ze op lange termijn hulp zullen nodig hebben van het Verenigd Koninkrijk. De eilandengroep maakt deel uit van de Britse overzeese gebieden. Het VK heeft al militaire vliegtuigen gestuurd, en een helikopter leverde ook medische benodigdheden zoals vaccinaties.