Mayeur stapt binnenkort uit gemeenteraad Brussel
Foto: Photo News

Voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur zal op 25 september ook ontslag nemen als gemeenteraadslid. Dat heeft de nieuwe Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) gezegd op Bel-RTL.

Mayeur moest zijn sjerp afstaan nadat hij in opspraak was gekomen door hoge zitpenningen bij daklozenorganisatie Samusocial. Op 25 september stapt Mayeur uit de gemeenteraad, zo zegt Close. Daar zal zijn zitje overgenomen worden door Sonia Lhoest (PS) uit Neder-over-Hembeek.

Zoals bekend streken hij en voormalig OCMW-voorzitster Pascale Peraïta 17.000 euro per jaar op voor hun werk als bestuurders. In de onderzoekscommissie-Samusocial sprak Mayeur van een lynchpartij en pseudoschandaal. Toen kondigde hij zijn exit uit de politieke wereld aan.

Verkeer

Philippe Close, die op 20 juli de fakkel overnam van Mayeur als burgemeester, pleitte tijdens zijn interview op Bel-RTL ook voor beter overleg tussen het Brusselse gewest en de gemeenten ‘om te vermijden dat alle werven op hetzelfde moment starten’. Door de opeenstapeling van wegwerkzaamheden draait het Brusselse verkeer sinds het einde van de zomervakantie vaak in de soep.

Ook het spoor kan nog beter, meent Close. Zo moet het GEN (Gewestelijk ExpresNet) absoluut verder ontwikkeld worden. ‘80 procent van het GEN is er. We zouden alle Brusselse stations al kunnen activeren’, meent Close.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig