92-jarige vrouw haalt slag thuis: airshow van Willy Naessens gaat niet door
Foto: pdv

De airshow die Willy Naessens wilde organiseren tijdens het BK Mennen in het Oost-Vlaamse Elsegem is geannuleerd na protest van twee buren. ‘Ik vind het enorm jammer’, reageert de ondernemer en paardenliefhebber, die uiteraard wel iets anders in petto heeft voor de bezoekers.

Ondernemer en paardenliefhebber Willy Naessens organiseert op zaterdag 16 en zondag 17 september het BK Mennen op en rond De Strohoeve in Elsegem. Absolute blikvanger van dat weekend moest de intussen al veelbesproken airshow worden, die op zaterdagnamiddag vanaf 13 uur geprogrammeerd stond.

Gedurende zowat anderhalf uur zouden een helikopter en enkele kleine en lichte vliegtuigen voor spektakel zorgen. Maar zo ver komt het dus niet. Dat heeft Naessens te danken aan twee buren die zich verzetten tegen het feit dat ze tijdens de airshow hun huis zouden moeten verlaten. Het gaat om een 92-jarige vrouw, die naar verluidt bang was dat ze na de ontruiming niet zou mogen terugkeren naar haar huis, en haar neef.

92-jarige vrouw haalt slag thuis: airshow van Willy Naessens gaat niet door
Willy Naessens strohoeve in Elsegem. Foto: © Alexander Meeus

Stunt

‘Door de afwijzing van twee bewoners kan de geplande airshow niet doorgaan’, schrijft Naessens op zijn website. ‘Spijtig, spijtig, spijtig. Maar geen nood. Willy Naessens zou Willy Naessens niet zijn, als hij niet al een nieuwe stunt heeft.’ Die nieuwe stunt is een schlagerparade met De Romeo’s, Christoff en Laura Lynn.

‘Ik vind het natuurlijk extreem jammer, maar ik respecteer ieders mening’, aldus een ontgoochelde Willy Naessens. ‘Wij konden dus niets anders doen dan beslissen dat het niet doorgaat. De wet is de wet. Volgend jaar zullen we een tweede poging doen voor de airshow, maar dan op een andere locatie. Ik wil ook zeker nog eens burgemeester, gemeentebestuur en ordediensten bedanken voor de loyale medewerking en al hun voorbereidend werk.’

 

 

10.000 bezoekers

Wie ondanks de afgelaste airshow toch naar Elsegem trekt, kan er genieten van koets- en ponyritten, demonstraties op de stoeterij, kinderanimatie, foodtrucks, countryfair, jachtbeurs, valkenier, ambachten, slipjacht en optredens van onder andere K3 en Frank Galan.

‘Het sportieve is belangrijk, maar de focus moet sowieso op het familiale karakter liggen. Vorig jaar hadden we 10.000 bezoekers. Nu hopen op mooi weer en nog meer volk’, besluit Willy Naessens.